Skriverier fran det heliga landet!

Sa var man antligen har. Resan ar och har varit mer an vad man nansin kunnat forvanta sig! Vi mellanlandade i Prag i torsdags i 6 timmar. Da akte vi in till ett regnigt Prag och strosade omkring pa gatorna. Vi bestamde oss for att ta en glass, pa ett stalle som vi senare kommer att angra att vi overhuvudtaget gick till. Jag bestallde en glass med blabar och jordgubbsglas DEKORERAD med gradde. Istallet fick jag gradde dekorerat med kanske tre eller hogst fyra sma teskedar med glass. Skulle forstass klaga, som den Gustafsson tjej jag ar, men fick verkligen inget for det. Kyparen skyllde pa att hans chef satt bredvid och att han inget kunde gora, hela tiden med blicken fast pa vara pengar. Usch sa arg jag blev. For att inte tala om pappa! =P Men vi bestamde oss for att inte lata detta forstora borjan pa var harliga resa.
Flygresan mellan Prag och Tel Aviv var jobbig. Gick inte att sova, detta mellan 00.00 - 04.00 da man som mest behover sova!! Jag i alla fall... Nar vi efter att ha landat i Tel Aviv anlande med buss till Jerusalem var man totalt sluuut! Inte sovit pa ett dygn och massa nya intryck att ta in. Efter att utan att ha sovit en blund, ata frukost klockan 7 pa fredagsmorgonen, slocknade jag och Erik som tva timmerstockar. Fyra timmar senare gick en buss in till centrum av Jerusalem, Ben Yehuda street. Detta kunde man naturligtvis inte missa. Toktrotta gick vi runt i staden tills oturligt nog shabbaten intraffade och de flesta affarerna stangde.
Som ni sakert forstar sa finns det saa otrooooligt mycket att beratta. Far forsoka att skriva mer en annan gang eller eventuellt beratta det live. Erik star bakom och ska skriva pa sin blogg, och naturligtvis lasa alla bandyresultat fran de senaste dagarna.
En sak maste jag bara saga....tanter alltsa....de kommer till ett frammande land och tror att kypare kan forsta deras svenska!?? Hum...det finns en del orginalare med har pa resan.
Vi har, maste jag bara beratta for att vacka er nyfikenhet lite granna, varit vid Gordons Golgata, sett platsen i Betlehem dar Jesus foddes, varit inne i Jesu grav (dar han inte langre ligger, utan lever!!), sett tempelplatsen, varit i Ovre salen dar anden foll pa Pingstdagen. Golvet dar var for ovrigt det som fanns pa Jesu tid. Man forestallde sig att det fanns sma molekyliska mikroskopiska stallen dar kanske ingen annan an Jesus eller hans larljungar hade trampat med sina fotter, och dar fick vi nu ga. Fantastiskt!!
Imorgon blir det bland annat Nasaret, Genesarets sjo, Jordanfloden, bebadelsekyrkan mm. Idag var det sol och bad for hela slanten. Lovely!!
Som sagt...finns hur mycket som helst att beratta. Far ta det en annan gang. Nu ska Erik skriva. Las garna hans oxa. www.eriq.blogg.se

Kommentarer
Postat av: Husbandet

Underbar resa vi gjorde!!Hoppas det går bra för dig på det nya jobbet idag!!Puss

2007-10-15 @ 12:42:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0